De therapeut

Ik ben Hélène van Ens, geboren in 1970. Samenwonend en moeder van drie dochters
in de puberleeftijd. Na mijn middelbare schoolperiode heb ik de HBO-V opleiding in Leiden gevolgd. Toen mijn jongste dochter naar de basisschool ging ben ik gestart met de 4 jarige post- HBO opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Deze heb ik in 2009 afgerond.

Met de Primaire Reflexen therapie heb ik kennis gemaakt door een traumatiserende ervaring die mijn gezin en ik een aantal jaren geleden hebben meegemaakt.
Bij mijn hele gezin (inclusief mijzelf) zijn alle niet in balans zijnde Primaire Reflexen geïnhibeerd. De resultaten hiervan waren al na enkele behandelingen zo bijzonder dat ik besefte dat dit is waarvoor ik mijzelf, naast het werk als Psychotherapeut, ook wil inzetten
Het in balans zijn van Primaire Reflexen vormt voor mij de basis voor elke te volgen therapievorm. Pas als deze afgerond is kan er wat mij betreft een andere vorm van therapie van start gaan.

Mijn opleiding tot Primaire Reflexen therapeut heb ik gevolgd bij Margaret Mulder. Zij heeft de Primaire Reflexen therapie zoals ik die u nu mag aanbieden ontwikkeld.
Inmiddels heb ik bij diverse cliënten de Primaire Reflexen mogen inhiberen en met hen een vaak kort traject van aanvullende gesprekken doorlopen. Dit met zeer mooie resultaten tot gevolg.

Momenteel werk ik als:
- Integratief psychotherapeut en Primaire Reflexen therapeut bij Praktijk Pomona.
- Verpleegkundige op de High Cure afdeling eetstoornissen Ursula, GGZ Rivierduinen, Leiden.

In het verleden heb ik gewerkt bij:
- Praktijk ‘LEF’ in Haarlem als Integratief psychotherapeut (gedurende 6 jaar).
- Jeugd hospice Xenia (cliënten in de leeftijds categorie 16-40 jr) als verpleegkundig teamleider, Leiden.
- Sociotherapeut op de crisis opname afdeling bij Curium (jeugdpsychiatrie met clienten in de leeftijds categorie 12-20 jr), Oegstgeest.

praktijkvoorbeweging-logo

Door Margaret Mulder uit Renkum ben ik opgeleid in de door haar ontwikkelde inhibitiemethode Remembering Primary Reflex Movement® (RPRM®).
Deze bijzondere Primaire Reflex therapie bied ik u aan.