Beenlengteverschil

Verschillende lichamelijke problemen kunnen veroorzaakt worden door het actief zijn van Primaire reflexen.

In mijn praktijk zie ik gezinnen waarbij bijvoorbeeld een of meerdere personen een beenlengteverschil hebben. Zij zijn bij de huisarts geweest en deze heeft geconstateerd dat kijkend naar oa. de knieplooi aan de achterkant van het been, een van de benen langer of korter is dan de andere. Erg vervelend want deze disbalans veroorzaakt bekken- en rug problemen en kan op de langere termijn voor chronische pijn zorgen.

Een beenlengteverschil kan worden veroorzaakt door het niet in balans zijn van de Ruggengraat-Bekken Reflex.
Door het vastzetten van de rusteloze bewegingen van de rug kunnen bij een niet in balans zijn van deze reflex scheefstanden ontstaan. Verkrampingen van sommige spieren trekken eenzijdig aan de wervelkolom, die op deze manier in een scheve stand gefixeerd wordt.
De rug gaat op slot en dit resulteert in een onbeweeglijke boven en/of onderrug en bekken. Het tegendeel kan ook ontstaan, juist spierslapte. Spierpijn, een verstarde houding en dus ook een beenlengteverschil kunnen hiervan het gevolg zijn.

Het in balans brengen van de Ruggengraat-Bekken Reflex herstelt de souplesse in de gehele ruggengraat en lost ontstane verkrampingen op. Het hebben van een elastische, stevige rug is van groot belang voor het functioneren van het hele lichaam. Door het in balans brengen van deze reflex wordt de oorzaak weggenomen en problemen op langere termijn voorkomen.